Over Het Contractenkabinet

Wat is het verschil tussen Het Contractenkabinet en een advocatenkantoor?
Advocaten zijn bevoegd om namens u op te treden in een juridische procedure voor een rechter. Advocaten rekenen hiervoor hogere uurtarieven en u bent al snel verwikkeld in langlopende procedures. Het Contractenkabinet is geen advocatenkantoor, maar heeft wel gespecialiseerde juristen in dienst die u verder kunnen helpen in juridische kwesties en geschillen. Het Contractenkabinet probeert daarmee juridische dienstverlening bereikbaar en bovendien betaalbaar te maken. Indien een procedure voor een rechter onvermijdelijk is bemiddelt Het Contractenkabinet bij het vinden van de juiste advocaat voor uw situatie.

Hoe kan ik contact opnemen met Het Contractenkabinet?
Neem contact met ons op via het contactformulier, via info@contractenkabinet.nl of via ons telefoonnummer 085 - 044 93 50

Welke tarieven rekent Het Contractenkabinet?
De tarieven voor onze standaard overeenkomsten zijn onderverdeeld in vier prijscategorieën. Elke overeenkomst is daardoor gratis, €25, €45 of €65 (alle prijzen ex BTW). Bij elke overeenkomst zijn de prijzen duidelijk vermeld, zo komt u nooit voor verassingen te staan.

Heeft Het Contractenkabinet niet de standaard overeenkomst die u zoekt? Geen probleem, tegen een voordelig tarief kunnen wij een overeenkomst maken die aansluit bij uw situatie. Bezoekt de pagina over maatwerk voor meer informatie.

Op onze overige werkzaamheden, zoals juridisch advies, is ons uurtarief van € 75 (ex BTW) van toepassing. Vaste prijsafspraken behoren uiteraard tot de mogelijkheid. Na een inschatting van uw situatie kunnen wij u een passend aanbod doen.

Bestellen en betalen

Hoe kan ik betalen in de webshop van Het Contractenkabinet?
Betalen kan bij ons via iDEAL en via overschrijving. Na ontvangst van de betaling ontvangt u het bestelde juridische document.

Ik heb een opmerking, klacht of vraag over mijn bestelling.
Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Overeenkomsten en algemene voorwaarden

Is overeenkomst X geschikt voor mijn situatie?
De overeenkomsten van Het Contractenkabinet zijn zo opgesteld dat deze breed toepasbaar zijn. Het kan echter gebeuren dat bij uw specifieke situatie een maatwerk overeenkomst beter geschikt is. Twijfelt u hierover, neem dan contact op voor meer informatie. U kunt de overeenkomsten die u bij ons bestelt overigens altijd zelf naar uw eigen situatie aanpassen, deze worden namelijk in Microsoft Word formaat geleverd.

Kan ik de overeenkomst die ik bij Het Contractenkabinet bestel altijd vrij gebruiken?
De overeenkomst die u bij ons koopt kunt u voor uw eigen onderneming zo vaak gebruiken als u wilt. U bent vrij de tekst naar eigen inzicht aan te passen, om deze verder af te stemmen op uw situatie. U mag de tekst van de overeenkomst echter niet doorverkopen aan derden. De auteursrechten hierop blijven bij Het Contractenkabinet.

Ik heb zelf al een overeenkomst, privacy policy, disclaimer en/of algemene voorwaarden, kunnen jullie deze voor mij nakijken?
Het Contractenkabinet adviseert u hier graag over, neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Hoe gebruik ik de algemene voorwaarden?
Indien u zaken doet met een partij, dan is het van belang de algemene voorwaarden altijd tijdig te verstrekken en van toepassing te verklaren op de overeenkomsten die u sluit. Indien u bijvoorbeeld aan consumenten verkoopt via uw website, dan is het belangrijk dat zij uw algemene voorwaarden gemakkelijk kunnen terugvinden en hiermee expliciet akkoord gaan wanneer zij een bestelling plaatsen. Heeft u vragen hoe u dit het beste aan kunt pakken? Neem contact met ons op.

Hoe gebruik ik overeenkomst X?
Wanneer u bij ons een overeenkomst bestelt ontvangt u deze altijd in Microsoft Word-formaat. In de grijze velden vult u vervolgens de gegevens in van u en u wederpartij. U kunt de rest van de overeenkomst zelf aanpassen, als uw specifieke situatie daarom vraagt. Twijfelt u hierover, neem dan contact met ons op.

De overeenkomst die ik zoek staat er niet bij
Indien de overeenkomst die u nodig heeft niet tussen onze standaard overeenkomsten te vinden is, kunnen wij deze op maat voor u opstellen. Bekijk onze pagina over maatwerk voor meer informatie.


Juridische conflicten en geschillen

Ik heb een juridische vraag of geschil, wat kan ik doen?
Neem geheel vrijblijvend contact op met Het Contractenkabinet. Onze juristen hebben kennis van veel verschillende rechtsgebieden en zijn u graag verder van dienst. 

Maak ik meteen kosten wanneer ik contact opneem?
Nee, wij helpen u graag vrijblijvend en kosteloos verder met een eerste gesprek inclusief een inschatting van uw situatie. Indien u vervolgens van onze diensten gebruik wenst te maken brengen wij hiervoor ons uurtarief à € 75,- ex BTW per uur in rekening.

Mijn wederpartij betaalt een factuur niet - wat moet ik doen?

In zo'n geval is het vaak verstandig de wederpartij in gebreke te stellen, bekijk voor meer informatie hierover onze gratis te downloaden ingebrekestelling. U kunt eventueel ook een betalingsregeling treffen.

Een andere partij gebruikt mijn merknaam, logo of auteursrechtelijk beschermd materiaal - wat moet ik doen?
Bekijk hiervoor onze gratis brief merkinbreuk, brief auteursrechtinbreuk of neem contact met ons op.

Oprichten onderneming

Ik wil graag een stichting oprichten, heeft Het Contractenkabinet hiervoor statuten beschikbaar?
Jazeker, bekijk onze statuten voor een stichting


Ik wil graag een V.O.F. oprichten, heeft Het Contractenkabinet hiervoor een oprichtingsovereenkomst beschikbaar?
Jazeker, bekijk onze oprichtingsovereenkomst V.O.F.